Je aanbod met je mee laten groeien

`Eerst nog even.. en dan.." kost je veel geld. Zo laat je je aanbod met je meegroeien.

Er gaat een tornado door m’n bedrijf! Geen echte natuurlijk, maar er waait wel een frisse wind door m’n bedrijf. Ik ben namelijk bezig met een nieuw aanbod en precies op het juiste moment vroeg een oud klant me “wanneer gaan we met jouw website aan de slag.” Goh, van wie zou ze hebben leren verkopen ūüėČ

Ik zei dus gelijk ja! En nu komt er een nieuwe website.¬†Ze verkocht mij het einddoel: de nieuwe website. Niet de stappen die er allemaal bij kwamen kijken.¬†Project ‘nieuwe website’ is ineens uitgegroeid tot een hele onderneming en zo ben ik dus bezig met het aanscherpen van mijn ideale klant omschrijving, m’n aanbod, gaat¬†een heuse branding expert naar mijn branding kijken¬†(OMG).

Wat ik daarin niet doe is wachten met het verkopen van mijn nieuwe aanbod tot dat allemaal klaar is. Dat ga ik n√ļ al doen. Ja, het zou natuurlijk het ‘mooiste’ zijn als ik wel kon wachten. Maar daarmee laat ik super veel omzet liggen. En dat is zonde! Want voor je het weet duurt die website nog 1-2 maanden. Dan kan krijg ik richting het einde van het jaar een stuwmeer aan acties die ik nog mag doen om toch mijn omzetdoel te halen.¬†

Ik deelde er vandaag ook over op Instagram. In 1,5 minuut leg ik uit wat ik allemaal niet doe (en wat veel ondernemers in mijn optiek dus fout doen). Onder andere vertel ik je dit:

  • Wanneer je aanbod klaar is om verkocht te worden;
  • Hoe je nu al kunt verkopen, ook als je je nog geen expert voelt;
  • Hoe je je aanbod met jou als ondernemer mee laat groeien;

Oftewel, de oplossing voor “eerst nog even…en dan” zodat je geen omzet meer laat liggen. You’re welcome!¬†

 

Scroll naar boven