Nieuwe gewoontes aanleren: ben je gecommitteerd?

Waar committeer jij je deze maand aan?

Deze vraag stelde ik mijn klanten vandaag via het filmpje hieronder. Als ondernemers zien we overal kansen, willen we veel en vaak ook nu. Herkenbaar much? Aan het einde van de maand evalueren mijn klanten hoe het voor ze is gegaan. Ze komen vaak tot de conclusie dat er her en der wel wat anders mag. Vaak gevolg door ‘ik ga het helemaal anders doen.’ 

Vol goede moed gaan ze van start. Om al snel te merken dat ze vervallen in hun oude gewoontes. Dat is niet gek hoor. Het duurt volgens onderzoek gemiddeld 66 dagen voor een gewoonte écht blijft ‘plakken.’ Jemig! Nou, dat is nogal wat.

En dan beginnen ze vol goede moed om na een tijdje te merken dat je toch weer verviel in je oude gewoontes.

Drie tips om betere gewoonten aan te leren

1️⃣ ‘Habit stacking’

Een nieuwe gewoonte gelijk na een andere gewoonte doen. Bijv. Als je al elke dag stories maakt na het maken gelijk je nieuwe volgers welkom heten.

2️⃣ Elke dag 1% beter

Ik geloof in focussen op ‘elke dag 1% beter.’ De stapjes zijn behapbaar, als het een keer tegen zit heb je niet ineens een grote ‘achterstand’ en een boel dagen 1% beter brengt je ook heel ver.

3️⃣ Committeren aan x dagen je nieuwe gewoonte volhouden.

Deze kiezen m’n klanten en ik deze maand. We committeren ons aan elke dag 1 actie die onszelf als ondernemer en/of ons bedrijf verder brengt. Ze zitten niet voor niets in m’n ‘gaan voor groei’ programma 🤣

En ja, dan is het natuurlijk niet eerlijk als ik niet zelf ook committeer, dus bij deze 👇

Mijn commitment is op werkdagen elke dag waardevolle stories plaatsen.

Want ja, dat deed ik altijd trouw. Tot ik het ergens eind vorig jaar steeds minder ging doen en uiteindelijk nog maar 3x per week stories plaatste. En ja, toen ging ik natuurlijk dagelijks met mezelf in gesprek “zal ik vandaag posten of morgen?” Niet heel handig. 

Dus ja, tijd voor een nieuw commitment.

En jij?

Wat is jouw commitment? Wat ga jij deze maand elke werkdag doen om je business te boosten? Wil je het me laten weten via Instagram?

Scroll naar boven