Hoe ga je om met gedachten als ‘kan ik het wel?’

Hoe je beter om kunt gaan met gedachten als "kan ik het wel?"

 

Van de week betrapte ik mezelf op de gedachte “nu moet het echt gaan gebeuren”. Niet zonder reden. M’n bedrijf krijgt momenteel een facelift: de branding, m’n website, teksten. Voor mijn gevoel een enorme up-level (en ‘nice-to-have’) want ik groeide op met quotes als ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ en ‘het gaat om de inhoud, niet om hoe het eruit ziet’.

De afgelopen jaren focuste ik voornamelijk op héél goed worden in mijn vak. Een heel stuk minder in de uitstraling van mijn bedrijf. Qua marketing en systemen/processen deed ik precies wat nodig was om mijn doelen te halen. Zonder opsmuk.

Dat is eigenlijk ook precies waar ik in geloof. Jij groeit als ondernemer en je bedrijf groeit met je mee. Je hoeft niet te wachten ‘tot je eerst…’ maar kunt starten met je ‘minimal viable product’. Zo kun je je idee in de markt testen. In 2020 was dat dus business coaching zonder de fancy online leeromgeving die ik nu heb. Het begon met modules die ik in Canva had vormgegeven en als PDF naar mijn klanten stuurde, daarna plaatste ik de modules op mijn website en pas midden 2021 zijn ze in een professioneel ontworpen online omgeving geplaatst.

En eerlijk: dat werkt. De eerste klanten die ik coachte komen nog steeds regelmatig bij me voor een losse sessie. Als ze strategische keuzes willen maken, wat creatieve ideeën voor hun bedrijf willen of gewoon omdat ze even willen sparren met een business strateeg die objectief meekijkt naar hun bedrijf en de mogelijkheden. Ik sta er namelijk net wat verder van af dan hun business besties en familie.

Je hoeft dus niet te wachten tot het allemaal perfect is. Sterker nog, dat kan je ook verlammen. Zoals de ‘facelift’ van mijn bedrijf ook even bij mij deed. Het is een investering van een paar duizend euro en ik betrapte me dus op de gedachte ‘dan moet het nu wel gebeuren’ en eigenlijk bedoelde ik ‘dan moet ik snel een ROI zien’.

Misschien heb jij op dit moment ook net een grote investering gedaan of om een andere reden het gevoel dat het nu écht moet gaan gebeuren. Of schiet je stiekem af en toe in de paniek en denk je ‘kan ik dit wel? Hoe krijg ik het allemaal gedaan? Ga ik het wel terugverdienen? Wat nou als….’

Dan is deze podcast speciaal voor jou!

De onderwerpen die we in de podcast bespreken:

  • Hoe ga je om met de “nu moet het echt gaan gebeuren” gedachte?
  • Wat nou als dat wat je lanceert niet gelijk een succes is?
  • Wat je kunt doen als je vastloopt op het allemaal willen uitdenken en ‘zeker willen weten’ dat het een succes wordt nog vóór je je aanbod hebt geïntroduceerd.
  • En natuurlijk de tip waar je het beste op kunt focussen zodat je nu al een succesgevoel ervaart ongeacht de uitkomst.
Luister de podcast hieronder of klik hier voor Spotify en Anchor
Scroll naar boven