Wat zou je doen als geld geena rol speelde?

Wat zou je doen als geld geen rol speelde?

Wat zou je doen als geld geen rol speelde?
👆️ Deze vraag stelde filosoof Alan Watts aan zijn studenten om ze te laten ontdekken wat voor werk ze het liefste zouden doen. Niet wat slim is, waar je ‘veel’ geld mee kunt verdienen. Maar waar jouw hart van in de fik vliegt.  ⁠

Als je het mij vraagt gaat het over de kunst van een mooi leven. ⁠

Vaak stellen we uit tot later, maar helaas wordt ooit voor je het weet nooit. Mijn oom Rolf zei in 2013 tegen mijn moeder, toen ze al ernstig ziek was, “je hebt altijd nog de rest van je leven.” Dat vond ik zo’n mooie opmerking. Het was overduidelijk dat ‘de rest’ van haar leven ‘een paar maanden’ betekende. Toch leefden we elke dag alsof ze nog ‘haar hele leven’ voor zich had en in zekere zin was dat ook zo. 

De kern van wat ik je wil vertellen is dat niemand weet hoe lang we nog hebben. Zo belangrijk dus om nu al optimaal van je leven te genieten. In het Engels noemen ze het ‘the present.‘ Alsof het een cadeautje is.

Vandaag deel ik dus een podcast over de vraag “wat zou je doen als geld geen rol speelt?” Een podcast die eigenlijk helemaal niet gaat over geld maar over wat voor jou je mooidte leven is en hoe lang je je nog laat tegenhouden door de stemmetjes in je hoofd die zeggen “dat kan niet voor mij want…” of wat jouw stemmetje dan ook zegt.⁠

⁠In de podcast deel ik met je:

🔸Hoe je weet of je je leven leeft terwijl je tijd verspilt.  ⁠

🔸Een aanpassing aan je mindset waardoor je in mogelijkheden in kansen gaat denken.⁠

🔸Welke belangrijke vraag je helpt bepalen wat je écht wilt.⁠

🔸De (link naar de) video waar ik het in de podcast over heb.⁠

 

Scroll naar boven