Hoe je snel en slim je online omgeving maakt

Hoe je slim en snel een online omgeving (of digitaal product zoals een cursus) maakt waar je klant écht op zit te wachten.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Je hoeft niet éérst je hele online omgeving af te hebben vóór je kunt verkopen.
Ook hoe je niet eerst dit nog even te doen voor je…

 • …Alle modules af hebben.
 • …Alle video’s opnemen.
 • …Een professionele online leeromgeving laten bouwen.
 • …Of dat waarvan jij denkt ‘als ik nu even dit… dan…’.

Dan is dat een mindf*ck.

Al is het niet gek dat je zo denkt. Dat komt door je brein. Die wil je ‘veilig’ houden in het werken ‘aan’ je online omgeving en je in je huidige situatie houden. Want bekend terrein voelt voor je brein veiliger dan de wijde wereld in gaan met je aanbod en kans te maken op kritiek of afwijzing.

Wat je dan ook niet krijgt is kans op omzet.
Dat is dus niet de situatie waarin je een locatie onafhankelijk bedrijf runt en mooie wisten draait. Waardoor je de vrijheid waarvoor je bent gaan ondernemen ook eindelijk kunt voelen.

Het is dus veel slimmer om gelijk te gaan verkopen. Nog voor je je online omgeving gemaakt hebt.

Dit wordt wel eens ‘start before you’re ready’ genoemd of starten met een MVP: een minimum viable product. Dus zo snel mogelijk je salespagina voor je aanbod online zetten, verkopen en dan pas inhoudelijk je aanbod maken. Als je net als ik een tikkie risico vermijdend bent kun je ook de eerste module alvast maken of zelfs de eerste 4 van bijvoorbeeld 12 modules.

 • Hoe dan ook raad ik je aan zo snel mogelijk te starten met verkopen. Want een nieuw aanbod maak je vaak op basis van aannames. Door je aanbod te verkopen vóór het af is weet je zeker:
  Dat je ideale klant zit te wachten op je aanbod.
 • Dat de vorm (cursus, masterclass, programma etc.) past bij wat je ideale klant graag wilt.
 • Dat je aanbod de juiste kennis (of stappen) bevat die je klant nodig heeft.
  •  Je kunt bijvoorbeeld na het verkopen een vragenlijst sturen met wat ze nu het meeste tegen houdt om het resultaat wat je verkoopt te behalen? Welke kennis, tools of vaardigheden ze nog nodig hebben. Dit kun je dan weer verwerken in je online omgeving.
 • Een andere manier om die input te verzamelen is door eerst een 1-op-1 aanbod te verkopen. Dat is de route die de meeste van mijn klanten kiezen. Zo ontdek je tijdens de sessies waar je klant écht mee zit, welke vragen je krijgt en merk je welke kennis je keer op keer herhaalt tijdens je sessies.
  Zelf heb ik nu een prachtige online omgeving gemaakt door Cindy van den Berg. Dat is een proces geweest:
  Eerst bundelde ik de kennis die ik steeds tijdens de sessies deelde in een PDF. Deze heb ik in mijn huisstijl gezet via Canva en mailde ik naar mijn klanten.
 • Daarna heb ik de modules als losse pagina’s op mijn website gepubliceerd. Uiteraard wel met een wachtwoord beveiliging.
 • Pas daarna heb ik een online omgeving laten bouwen door Cindy.

Ook daar ben ik dus met een MVP begonnen.
De eerste modules gingen over je ondernemersmindset, je ideale klant en je strategische productaanbod. Pas later heb ik dat aangevuld met modules over bijvoorbeeld een converterende website maken, goede testimonials ontvangen die je echt helpen in je marketing en social media marketing doen op je eigen manier.

Strategisch slim ondernemen helpt je om snel en efficiënt je doelen te halen
Je wilt zo snel mogelijk je aannames over bijvoorbeeld je ideale klant of je aanbod in de praktijk testen. Zo verlies je zo min mogelijk waardevolle tijd en kost het uiteindelijk vaak ook minder.

Dat is ook mogelijk voor jou.

En vaak nog sneller dan je denkt.

Je hoeft niet eerst nog die ene cursus of training te volgen.

Je kunt veel beter strategisch slimmer naar je bedrijf kijken, je doel bepalen en de route er naartoe.

Dan fasttrack je je succes.

Benieuwd hoe dat ook voor jou mogelijk is? Vraag een gratis gesprek aan dan kijk ik persoonlijk met je mee hoe jij zo snel mogelijk je doelen kunt halen.

Scroll naar boven