In 4 stappen doelen stellen, evalueren en bijsturen

In 4 stappen je doelen stellen, evalueren en bijsturen

Nog 110 dagen en dan is het 2023. Een mooi moment om te kijken of je on track bent om je doelen te halen of dat je een tandje bij mag zetten. 

In Australië streven ze ook naar 100.000 omzet, dat is 67.998 euro
Omzet doelen kiezen we vaak op basis van wat haalbaar voelt en wat ‘magische’ getallen zijn zoals de 100K jaaromzet. Het grappige is, in Australië streven ze daar ook naar. Terwijl 100.000 Australische dollar op dit moment toch echt zo’n €67.998 is. 

Voor mij was dat de reality check waardoor ik inzag dat een magisch getal kiezen niet voldoende is voor echte commitment. Dat we omzet doelen vaak kiezen op gevoel. Op wat ‘goed klinkt’ of dat het gaat om ‘wie we moeten worden om zo’n omzet te kunnen dragen.’ Enneh, omzet is niet hetzelfde als winst 😉 

Het nadeel van een omzet doel gebaseerd op gevoel is dat je commitment al snel als sneeuw voor de zon verdwijnt als het even tegen zit. Want zeg nou zelf, 90.000 euro omzet is toch ook fan-tas-tisch?!

Je raadt het al… Ik doe het dus anders.

Elke euro in mijn omzet plan heeft een doel. In juli was ik twee weken ziek en had ik dus een keuze:

  1. Omzet doel omlaag en een deel van mijn internationale verhuisbudget schrappen. (Dan moet ik flink Marie Kondo’en want internationaal verschepen is best prijzig).
  2. Mijn actie plan aanpassen en de volgende maand meer omzet maken.

In de foto carrousel zie je het resultaat van de optie die ik koos 😉 

Toch hoef je niet gelijk in de paniek te schieten als je doel nog ver weg is. 
Je hebt namelijk nog steeds 110 dagen om het te halen. In die tijd kan er veel gebeuren. Sterker nog, in Q4 draaien ondernemers vaak de meeste omzet!

Het begint bij een doel stellen of evalueren of je on track bent, kijken wat werkt en wat beter kan.

Hoe ik dat met mn klanten exact doe deel ik in podcast #22.

Je krijgt m’n 4 stappen plan om je omzet doel te bepalen (of bij te sturen).

Zodat ook jij over 110 dagen kunt proost op het halen van je doelen!

Nu te luisteren via de link in bio of via ‘Bucket list Business’ op Spotify, iTunes en Anchor.

Scroll naar boven