Ben jij de hardst werkende medewerker van je eigen bedrijf?

Ben jij de hardst werkende medewerker van je eigen bedrijf?

“Ben jij de hardst werkende medewerker van je eigen bedrijf?” 

Dat is een vraag die ik vaak stel aan ondernemers. Ze zeggen dan vaak “nee, want ik ben ondernemer.” Maar is dat ook echt zo? Ja, je runt een bedrijf maar vanuit welke rol doe je da? Ben je wel de ondernemer? Of vooral de hardst werkende medewerker?

Mijn ouders werkten hard en droomden van hun pensioen 

Je hebt me er vast al vaker over horen spreken. Dat is niet zonder reden. Mijn ouders waren ook ondernemer en ze runden een supermarkt in Amsterdam. Zij waren absoluut de hardst werkende medewerker van hun eigen bedrijf. Dat vonden ze gelukkig wel heel leuk. Ze hadden namelijk een doel. Ze wilden op hun 60e met pensioen en de winkel verkopen. Ze droomden van een leven waarin ze regelmatig 2 maanden met de caravan konden reizen door Italië, Frankrijk en Spanje. Van het goede leven genieten 🙂 

Door een schokkende gebeurtenis werd ‘ooit’ helaas ‘nooit’

Helaas.. Dat is niet gebeurd. Mijn moeder overleed op 53-jarige leeftijd. Ze heeft haar hele leven super hard gewerkt om haar droom te kunnen realiseren. Haar droomleven te gaan leven. En dat heeft ze dus niet gehaald. Ze is inmiddels al bijna 7 jaar overleden en toch raakt dit me nog steeds. 

Leven en ondernemen op je eigenvoorwaarden is niet voor niets zó belangrijk

Het is dus niet zonder reden dat ik zo geloof in je droomleven nu al leven. Om je business en leven zo in te richten dat je niet zit te wachten tot je pensioen. Omdat je dagelijks je droomleven leeft. Want weet je.. Het vaak blijkt je droomleven te bestaan uit kleine geluksmomentjes die je al heel makkelijk je in je dagelijkse leven kunt integreren. 

Hoe ziet jouw droomleven eruit?

Stel nou, dat jouw droomleven net als mijn droomleven is. Dat je droomt van een bedrijf en leven op je eigen voorwaarden. Een bedrijf waardoor je kunt werken waar en wanneer je wilt. Thuis aan je eettafel of tijdens het maken van een mooie reis. Of een leven waarin je ‘s morgens wakker wordt zonder wekker. Dat je de tijd én rust in je hoofd hebt om ‘s morgens lekker aan het strand een kopje koffie te drinken. Dat je daarna op je gemak naar huis te gaan en aan je werkdag te begint. Vol enthousiasme omdat je weet dat je met de aller leukste klanten werkt en ze echt verder helpt. Terwijl jij doet wat je het aller leukste vindt. 

Als je nu nog niet je droomleven leeft is dit een eerste stap: 

Luister deze podcast want daarin vertel ik je meer over:

  • Waarom je nu nog geen rust in je hoofd en business ervaart. Spoiler: je bent de hardst werkende medewerker.
  • Wat dat nou precies betekent, en nog beter. Hoe je het gelijk kunt aanpassen. 
  • Tips en tricks om je droomleven helder te krijgen en nu alvast te implementeren in je dagelijks leven. 
  • Hoe je je business zo inricht dat je vrijheid ervaart. Het gaat o.a. om je visie, planning en aanbod. 
  • De rol van ondernemer en CEO. 

Meer van mijn podcasts voor vrije ondernemers luisteren? Check dan SpotifyAnchor FM of Google Podcasts.

Scroll naar boven