In 2013 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond en waardoor ik mijn missie ontdekte. 

Ondernemers helpen meer vrijheid te ervaren

Het is mijn missie om ondernemers te helpen met het creëren van een bedrijf dat ze echte vrijheid oplevert. Vanuit hun kernwaarden, een simpele strategie kiezen en een fantastische klantreis neerzetten. Zodat ze nu al kunnen genieten van hun leven met meer financiële, mentale en fysieke vrijheid en niet hoeven te wachten tot ‘later.

Mijn moeder, mijn beste vriendin, steun en toeverlaat overleed op haar 53e. Ik was net 26.

Mijn moeders motto was “het leven écht beleven.” Ondanks dat ze haar lievelingsleven leefde had ook zij dromen die ze bewaarde voor ‘later.’ Alleen ‘ooit’ werd helaas ‘nooit’. 

Ik realiseerde me hoe kort het leven is. Ging nadenken over wat belangrijk is voor mij? Welke ervaringen wil ik meemaken in mijn leven? Hoe wil ik me voelen? Terwijl mijn vriendinnen carrière aan het maken waren besloot ik te gaan leven op mijn voorwaarden.

Alles wat ik ‘later’ zou willen ervaren, nu al te beleven. 

Zo stapte ik in 2015 met een one-way ticket op het vliegtuig naar Australië en exact een jaar later verhuisde ik naar Shanghai. Daar is mijn bedrijf trouwens ook ontstaan. Want de nul vakantiedagen die mijn werkgever me toen gaf paste niet bij mijn droomleven.

Ik kwam er dus al jong achter dat het leven kort is en dat een baan in loondienst je niet de vrijheid geeft om echt op je eigen voorwaarden te leven.  

"Het leven écht beleven"

Sandra Dielis

Een nieuw begin

Ik gooide het roer om en besloot te gaan ondernemen om zo mijn moeders motto “het leven écht beleven” te kunnen leven. 

Ik vertelde aan iedereen dat ik voor mezelf begonnen was en klanten zocht. Binnen no-time had ik als marketeer en business consultant leuke opdrachten voor klanten in Nederland en China. Ik hielp ze o.a. met het opzetten en professionaliseren van hun marketing afdeling. Altijd vanuit de kernwaarden en visie van het bedrijf en met een converterende klantreis als focus. Ik geloof namelijk dat dit de sleutel tot succes is: menselijke marketing, verbinden met je ideale klant en een goede klantbeleving neerzetten.  

Voor een brouwerij in Shanghai organiseerde ik daarom een marketingcampagne waardoor ze meerdere keren de “Shanghai Craft Beer Bar of the Year” award wonnen. Een zorgorganisatie in Nederland hielp ik bij het professionaliseren van hun marketingafdeling. Mede dankzij mijn strategie was hun nieuwste locatie al voor de opening 100% gevuld. Ook stelde ik hun klantreis voor het personeel op zodat ze hun werknemers kunnen boeien en binden, óók tijdens krapte op de arbeidsmarkt.  

"All progress begins with a brave decision"

Marie Forleo

Voor de buitenwereld leefde ik het perfecte leven...

Een maand nadat ik startte voor mijn eerste opdrachtgever in Shanghai verhuisde ik naar Boracay in de Filipijnen en was ik ineens een Digital Nomad. En nu verdeel ik mijn tijd over Nederland en Australië. 

Voor de buitenwereld leefde ik dus het perfecte leven. Ik kon immers werken waar en wanneer ik maar wilde. Toch had ik soms meer het gevoel de hardst werkende medewerker van mijn bedrijf te zijn dan de ondernemer.

Hoe “hard werken voor je geld” me niet echt hielp…

Ik werkte namelijk veel en hard. Als kind groeide ik op met quotes als “hard werken voor je geld” en “een dubbeltje wordt nooit een kwartje” dus ik dacht dat dat normaal was. Ik had ook geen online ondernemers in mijn omgeving en geen idee wat gangbaar was. Je begrijpt, mijn allereerste klant betaalde me 25 euro per uur… Echt een no-brainer als je het me nu vraagt want in die tijd heb ik als marketeer meerdere awards voor ze gewonnen. 

Maar goed, lesson learnt! Want bij de volgende klanten rekende ik een eerlijker uurtarief. Toch bleef ik veel en hard werken. Want voor elk uur dat ik werkte kon ik een factuur sturen. Ik deed ook nog eens veel extra waardoor de uren die ik werkte totaal niet in verhouding stonden met de omzet die ik maakte.

En toen zat ik in de ondernemersratrace.

De druk om altijd maar nieuwe klanten te zoeken en niet te weten hoeveel omzet ik de maand erna ging maken ervaarde ik als stressvol. Kortom, de vrijheid waar ik van droomde was ver te zoeken. Ik was de hardst werkende medewerker van mijn eigen bedrijf geworden. En dat als Digital Nomad op een tropisch eiland! 

Dat moest anders!

Ik ging terug naar de basis: Werken vanuit mijn kernwaarden, met een simpele strategie en converterende klantreis.

Ik structureerde mijn bedrijf aan de hand van de strategieën en principes die ik leerde tijdens mijn studies MSc Bedrijfskunde (strategie en organisatie van bedrijven) en de Hogere Hotelschool (klantbeleving en de klantreis).

Ook verdiepte ik me nog meer in (online)marketing, business coaching en NLP mindset coaching. Want échte vrijheid voelen als ondernemer begint bij je mindset.  

Inmiddels leef ik een leven vol geweldige ervaringen terwijl ik mijn bedrijf locatie onafhankelijk run. Het ziet er nu niet alleen tof uit voor de buitenwereld maar het voelt ook echt zo. Dat gun ik jou ook!

+
CEO van mijn bedrijf
+
jaar help ik bedrijven groeien​
+
jaar leef ik als global citizen

Pfff... Heftig verhaal he? Tijd voor iets gezelligers!

Lijstjes met gekke feitjes over mensen vind ik altijd leuk. Dus bij deze, eentje van mij!

Mensen die me echt goed kennen weten dat ik:

  • Gek ben op chocolade pepernoten.  
  • Een groot hart voor dieren heb. De afgelopen jaren hebben mijn vriend en ik meerdere straatkatjes opgevangen. Met mijn favoriete straathondje Hazel keek ik graag naar de sunset op Boracay. Ze is inmiddels geadopteerd, woohoo!
  • Verlegen lijk maar eigenlijk een enorme ‘spring in ’t veld’ ben. Wel alleen tot 20:00 uur. Ochtendmens anyone?!
  • Altijd een Amsterdammer zal blijven en als ik moe ben ‘ineens’ weer een accent heb.

En jij??

Ik ben heel benieuwd naar jou. Wat is jouw verhaal? Waar droom je van als ondernemer en wat houdt je tegen om er voor te gaan.

We denken vaak “nog even zelf proberen” want als ondernemers zijn we gewend problemen op te lossen. Je schouders eronder en gaan. Toch heb ik gemerkt dat elke keer als ik hulp vroeg mijn bedrijf, mindset en headspace een sprong vooruit maakten.

Zullen we een virtuele koffie drinken? We ontdekken samen in een persoonlijk gesprek wat de slimste stap is voor jou om meer vrijheid te ervaren tijdens het ondernemen. Ik geef je dan eerlijk advies over waar de bottleneck in je bedrijfsgroei zit. Bijvoorbeeld door te laten zien waar je ‘gaten’ in je klantreis hebt zitten, waar je omzet laat liggen of waar je je strategie kunt aanscherpen.

We ervaren in het gesprek ook of we een klik hebben en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Als ik voel dat je beter geholpen kunt worden door een andere (business)strateeg dan verwijs ik je met liefde door.

Vul het contact formulier hieronder in, dan neem ik binnen 48 uur contact met je op.

Neem contact op

Wil je samenwerken, een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een vraag? Vul het contactformulier in dan neem ik binnen 48 uur contact met je op.

Door het contactformulier in te vullen geef je Ilona Dielis toestemming om je data te verwerken zoals beschreven in de privacy verklaring.